Шуслерови соли

13 коментара4/5

През 1873г. д-р Шюслер публикува теорията си, че здравето на всеки човек се влияе от количеството минерални соли, което се съдържа в организма му. Какво представляват Шуслеровите соли и как ни въздействат?

Шуслерови соли
Какво представляват Шуслеровите соли?

Според д-р Шюслер съществуват 12 основни минерални соли, които играят важна роля за здравословното състояние на всеки човек. Те отговарят за правилното функциониране на клетките и за химичните процеси, които протичат в тялото. Когато някоя сол не достига на организма, той намира начин да сигнализира за липсата й. За да се възстанови отново вътрешният баланс, е необходимо известно време да се приема от правилната сол. Понякога здравословният проблем се решава, като се пие „коктейл“, в който участват няколко различни соли.

Минералните соли се отразяват на външния вид (помагат при проблемна кожа, чупливи нокти, косопад), на нервната система (гонят депресията, умората, лошото настроение и безсънието), укрепват имунната система и се борят с редица заболявания. Шуслеровите соли са хомеопатично средство за лечение, безвредни са и се препоръчват както на малки, така и на големи. Приемат се преди хранене и могат да се съчетават с други методи на лечение.
Шуслерови соли
Кои са 12-те Шуслерови соли и как действат?

1. Калциев флуорид – прави тъканите по-еластични, зарежда тялото с енергия и го поддържа във форма, създава силна защита на костите и зъбите. Оръжие в борбата с целулита, бръчките, стриите.

2. Калциев фосфат – отговаря за храносмилането и подпомага възпроизводството на клетките. При недостиг на тази сол хората стават чувствителни към климатичните промени, и дори при по-леки наранявания се сдобиват с трайни белези. Препоръчва се още при ревматизъм, рахит, счупвания и навяхвания, при забавен растеж. 

3. Железен фосфат
– лекува треска, грип, порезни рани, слънчеви изгаряния, анемия. Помага за преноса на кислород между клетките, тонизира тялото и придава лека руменина на скулите.

4. Калиев хлорид – работата на тази Шуслерова сол е да следи за отделянето на необходимото количество вода от организма. Освен това е отлично лекарство при главоболие, гастрит, цистит, настинки, бронхит и фарингит.

5. Калиев фосфат – за да прогоните апатията, меланхолията и умората, трябва да приемате калиев фосфат. Той отговаря за нервната система, емоционалното равновесие и концентрацията. Лекува стрес, депресия, безсъние и слаба памет.

6. Калиев сулфат – помага при проблемна кожа, чупливи нокти, обилно потене и хронични възпаления. Приема се за по-бързо възстановяване след операция или тежко боледуване. Сигнали за недостиг на тази Шуслерова сол са петната по кожата и студените крайници.Шуслерови соли

7. Магнезиев фосфат – успокоява стомашни болки и спазми, препоръчва се при схващания, мигрена и упорита кашлица. Магнезиев фосфат ще ви донесе и спокоен сън.

8. Натриев хлорид – или по-просто казано – готварска сол. Необходима е, за да регулира нивото на течности в организма. Препоръчва се при обезводняване, сенна хрема, сълзене на очите, задържане на течности. Белези за недостига на натриев хлорид са подпухналост, хронична умора и склонност да се яде по-солено.

9. Натриев фосфат
– отговаря за обмяната на веществата и ускорява метаболизма. Признаци за недостиг на тази Шуслерова сол са постоянен глад, стомашни болки и затлъстяване.

10. Натриев сулфат – или познат още като Глауберова сол. Извършва цялостна детоксикация на организма, прочиства червата и има разхлабващо действие.

11. Силициев двуокис – дължи магическите си сили на способността си да образува колаген. Тази Шуслерова сол забавя стареенето, прави кожата по-еластична, заздравява костите и ноктите.

12. Калциев сулфат – лекува изгаряния, акне, ечемик и циреи, влияе на функциите на черния дроб и жлъчката. Прочиства кръвта от токсини.  

Храни, от които можете да си набавите Шуслевори соли: сирене, прясно мляко, яйца, патешко месо, риба, кафяв ориз, гъби, спанак, зелен фасул, чесън, ябълки, банани, копър, целина, сусам, ядки.

14.11.2011/ Христина Спасова

13 коментарaДобави коментар »

Joysss

От Joysss13.09.2012, 13:30 ч.

Скъп продукт само в България В Англия 200табл.се продават за 4.90 лири.това е 12.00лв 400табл.6.85 лири 1000табл.13.50 лири В Германия 200табл.са 5евро

Виж всички коментари за "Шуслерови соли".

Още от "Нетрадиционна медицина"

Лечение с конопено въже

Лечение с конопено въже

Конопът обикновено навява негативни асоциации с наркотици. Но сега ще си говорим за въжето от коноп и какви лечебни свойства притежава то.

Кефир (Тибетска гъба)

Кефир (Тибетска гъба)

Пазената с години в тайна тибетска гъба е универсално лекарство. Представляваща сбор от малки зрънца, тибетската гъба наподобяват структурата на карфиола. А напитката кефир, получена от тибетска гъба, е с несравними лечебни и вкусови качества.