Шуслерови соли

13 коментара4/5

През 1873г. д-р Шюслер публикува теорията си, че здравето на всеки човек се влияе от количеството минерални соли, което се съдържа в организма му. Какво представляват Шуслеровите соли и как ни въздействат?

Шуслерови соли
Какво представляват Шуслеровите соли?

Според д-р Шюслер съществуват 12 основни минерални соли, които играят важна роля за здравословното състояние на всеки човек. Те отговарят за правилното функциониране на клетките и за химичните процеси, които протичат в тялото. Когато някоя сол не достига на организма, той намира начин да сигнализира за липсата й. За да се възстанови отново вътрешният баланс, е необходимо известно време да се приема от правилната сол. Понякога здравословният проблем се решава, като се пие „коктейл“, в който участват няколко различни соли.

Минералните соли се отразяват на външния вид (помагат при проблемна кожа, чупливи нокти, косопад), на нервната система (гонят депресията, умората, лошото настроение и безсънието), укрепват имунната система и се борят с редица заболявания. Шуслеровите соли са хомеопатично средство за лечение, безвредни са и се препоръчват както на малки, така и на големи. Приемат се преди хранене и могат да се съчетават с други методи на лечение.
Шуслерови соли
Кои са 12-те Шуслерови соли и как действат?

1. Калциев флуорид – прави тъканите по-еластични, зарежда тялото с енергия и го поддържа във форма, създава силна защита на костите и зъбите. Оръжие в борбата с целулита, бръчките, стриите.

2. Калциев фосфат – отговаря за храносмилането и подпомага възпроизводството на клетките. При недостиг на тази сол хората стават чувствителни към климатичните промени, и дори при по-леки наранявания се сдобиват с трайни белези. Препоръчва се още при ревматизъм, рахит, счупвания и навяхвания, при забавен растеж. 

3. Железен фосфат
– лекува треска, грип, порезни рани, слънчеви изгаряния, анемия. Помага за преноса на кислород между клетките, тонизира тялото и придава лека руменина на скулите.

4. Калиев хлорид – работата на тази Шуслерова сол е да следи за отделянето на необходимото количество вода от организма. Освен това е отлично лекарство при главоболие, гастрит, цистит, настинки, бронхит и фарингит.

5. Калиев фосфат – за да прогоните апатията, меланхолията и умората, трябва да приемате калиев фосфат. Той отговаря за нервната система, емоционалното равновесие и концентрацията. Лекува стрес, депресия, безсъние и слаба памет.

6. Калиев сулфат – помага при проблемна кожа, чупливи нокти, обилно потене и хронични възпаления. Приема се за по-бързо възстановяване след операция или тежко боледуване. Сигнали за недостиг на тази Шуслерова сол са петната по кожата и студените крайници.Шуслерови соли

7. Магнезиев фосфат – успокоява стомашни болки и спазми, препоръчва се при схващания, мигрена и упорита кашлица. Магнезиев фосфат ще ви донесе и спокоен сън.

8. Натриев хлорид – или по-просто казано – готварска сол. Необходима е, за да регулира нивото на течности в организма. Препоръчва се при обезводняване, сенна хрема, сълзене на очите, задържане на течности. Белези за недостига на натриев хлорид са подпухналост, хронична умора и склонност да се яде по-солено.

9. Натриев фосфат
– отговаря за обмяната на веществата и ускорява метаболизма. Признаци за недостиг на тази Шуслерова сол са постоянен глад, стомашни болки и затлъстяване.

10. Натриев сулфат – или познат още като Глауберова сол. Извършва цялостна детоксикация на организма, прочиства червата и има разхлабващо действие.

11. Силициев двуокис – дължи магическите си сили на способността си да образува колаген. Тази Шуслерова сол забавя стареенето, прави кожата по-еластична, заздравява костите и ноктите.

12. Калциев сулфат – лекува изгаряния, акне, ечемик и циреи, влияе на функциите на черния дроб и жлъчката. Прочиства кръвта от токсини.  

Храни, от които можете да си набавите Шуслевори соли: сирене, прясно мляко, яйца, патешко месо, риба, кафяв ориз, гъби, спанак, зелен фасул, чесън, ябълки, банани, копър, целина, сусам, ядки.

14.11.2011/ Христина Спасова

13 коментарaДобави коментар »

Joysss

От Joysss13.09.2012, 13:30 ч.

Скъп продукт само в България В Англия 200табл.се продават за 4.90 лири.това е 12.00лв 400табл.6.85 лири 1000табл.13.50 лири В Германия 200табл.са 5евро

Виж всички коментари за "Шуслерови соли".

Още от "Нетрадиционна медицина"

Подсилване на имунитета през есента

Подсилване на имунитета през есента

За да избегнете излишния прием на лекарства и антибиотици през зимата, трябва да се погрижите за имунитета си през есента. Вижте някои любопитни съвети за подсилване на имунитета.

Техники за дишане за здраво тяло

Техники за дишане за здраво тяло

Хората приемат дишането като даденост, защото човешкият организъм е свикнал да извършва тази дейност автоматично. Истината обаче е, че правилното дишане може да окаже сериозно положително влияние върху здравето ни. Вижте техники за дишане за здраво тяло.

Бабини рецепти при кашлица

Бабини рецепти при кашлица

Как да се справим с упоритата кашлица с подръчни средства. Вижте някои от най-популярните бабини рецепти при кашлица.