Масажирайте тези точки при главоболие и стрес

0 коментара0/5

Масажът е начин да се отпуснете, да се отърсите от напрежението и да се отървете от различни видове болки. Не винаги обаче имаме времето и средствата за масаж. Научете малко повече за масажа на тази точка на челото и на ръката и как ще ви помогне.

Масажирайте тези точки при главоболие и стрес

Китайската медицина отдавна е открила, че натискът върху определени точки може да ни помогне да се справим с различни видове болка и дори с психическо натоварване и стрес. Именно на този принцип е създадена акупунктурата. 

През последните месеци в интернет стана много популярна картинката, която виждате горе. Смята се, че, ако масажирате точката, показана там, ще се справите със стреса и главоболието. Научете малко повече за този масаж.

Как да направим масажа?

Намерете с пръст точката, показана на картинката. Натиснете я с пръст в продължение на 45 секунди до минута. След това леко раздвижете пръста до 3 см във вертикална посока. Смята се, че оказаният натиск върху тази точка въздейства на един от центровете в мозъка.

Как въздейства този масаж?

Масажирането на тази точка е особено подходящо, ако сте били дълго време пред компютъра, без да правите почивка. Масажът ще ви помогне да се отървете от стреса, да намалите болката в очите и да се отървете от главоболието. Според китайската медицина редовното масажиране на тази точка помага за развиване на интуицията.

*****   *****   *****

Вижте също:

Су Джок - лечение чрез масаж на стъпала и длани >>>

масаж на ръката против главоболие

Друг вариант за масаж, който ще ви помогне, ако имате главоболие и сте стресирани, е върху една точка на ръката. Точката се намира между палеца и показалеца. Можете да я откриете като съберете пръстите на ръката. Там, където се образува лека издатина, се намира точката, което търсите.

Сложете палеца си върху тази точка, а останалите пръсти – от долната страна на ръката, като също оказвате лек натиск. Задръжте в продължение на 30 секунди, след това сменете ръцете и повторете. Смята се, че този масаж не бива да се практикува от бременни жени, защото може да предизвика контракции.

Какво мислите за подобни алтернативни методи за справяне със стреса и главоболието? Склонни ли сте да експериментирате?

26.07.2016

Още от "Нетрадиционна медицина"

Коластра – природен антибиотик

Коластра – природен антибиотик

Коластрата е както хранителна добавка, така и лекарство. Коластра се нарича по-гъстият и жълтеникав секрет, който потича от млечните жлези преди кърмата. Това е първата и най-важна храна за новороденото, която има за цел да го защити от външната среда.

Бабини рецепти при кашлица

Бабини рецепти при кашлица

Как да се справим с упоритата кашлица с подръчни средства. Вижте някои от най-популярните бабини рецепти при кашлица.