Детоксикирайте тялото си с древен ритуал

1 коментар0/5

Колкото повече пораства човек, толкова повече започва да уважава и да полага грижи за тялото си. Това може да се изразява по много начини – промяна в хранителния режим, практикуване на йога, спортуване, използване на специализирана козметика (в зависимост от типа на кожата, нейните проблеми и т.н.), подлагане на процедури, масажи.

Детоксикирайте тялото си с древен ритуал
 © iStock

Всъщност масажът е чудесен инструмент, с който се грижите не само за своята визия, но и за вашето духовно благополучие. Редовните масажи обаче са лукс и само малка част от хората могат да си ги позволят.

За щастие, древното индийско учение Аюрведа има решение на този проблем, а именно – абхаянга.

Този масаж е достатъчно лесен, за да може да се превърне в част от грижите за вашето тяло. Той работи на клетъчно ниво и подхранва не само тялото, но и ума на човек.

Същевременно детоксикира организма, подобрява кръвообращението и възстановява жизнеността и издръжливостта на организма.

Хубаво е да правите абхаянга преди да си вземете душ, а за масажа ще имате нужда от:

голяма купа с топла вода;
хавлия;
олио за тяло (сусамовото е традиционно, но може да използвате бадемово или пък друго олио по избор);

Как да направите абхаянга:

Преди да започнете трябва да загреете олиото. Единият вариант е да го сложите за няколко минути в купа с топла вода или пък под струята на течаща гореща вода (опитайте първия – все пак водата е ценен ресурс, който не бива да пилеем!).

След това намерете спокойно и комфортно място в дома си, където можете да останете сами и да седите известно време върху хавлията.

Изчистване на мазнините според Аюрведа >>>
Су Джок - лечение чрез масаж на длани и стъпала >>>

Нанесете щедро олио върху тялото си, а след това го масажирайте, като започнете с крайниците (не прилагайте много сила). Повече време отделете на „проблемните точки“, където се събира нервното напрежение като дланите на ръцете и стъпалата.

След като свършите с масажа, останете намазани с олио няколко минути и си мислете за неща, които ви харесват (например за някое топло и екзотично кътче на другия край на света).

Накрая си вземете душ или пък се отдайте на релаксираща вана.

 

21.01.2016/Милена Алексиева

1 коментарДобави коментар »

rnilieva

От rnilieva27.01.2016, 01:48 ч.

Аз си правя масаж след като изляза от банята и използвам масажно масло с екстракт от рейши - нанасям на мократа или влажна кожа и кожата става невероятно мека. Рейши има антибактериални свойства и успокоява кожата,...

Виж всички коментари за "Детоксикирайте тялото си с древен ритуал".

Още от "Нетрадиционна медицина"

Природна помощ за рани

Природна помощ за рани

Не е изненада за никой, че болниците най-често се пълнят по празниците.

Боуен терапия - силата да се самоизлекуваме

Боуен терапия - силата да се самоизлекуваме

Според Боуен терапията тялото ни е най-добрият лекар и стига да бъде правилно насочено може само да се справи с всяко заболяване. Научете повече за Боуен терапията.