Заболявания на простата - отговори

14 коментара0/5

Отговорите на д-р Давидов на зададените от вас въпроси.

Откриха на мъжа ми рак на простатата. Проведе лечение с флутасин и лъчетерапия. Туморният маркер падна от 78 на 7.Как да продължим с лечението?
Препоръчително е съпругът ви да дойде на преглед. Предтставената информация не е достатъчна заd-r Davidov.jpg конкретен отговор.

Аз съм от гр. Добрич  и имам молба да споделите своето мнение, относно провежданото лечение на баща ми на 67 г. Оперира си простата и изненадващо, дори за самия лекуващ лекар, диагнозата се оказа високодиференциран аденокарцином  pT1b No Mo G1q. Операцията е извършена по Харис-Хринчак.Този метод отстранява ли цялата простото или само част от нея? След това направихме гама камера на костите, която не показа наличие на метастази. Последва лечение с инжекции Андрокур, след което му направиха операция на тестисите / Orchiectomia billat/. В онкологичен кабинет му назначиха хормонално лечение с казодекс.. PSA преди операцията беше 3.8 ng/ml, а след нея по-малка от 0.07 ng/ml. Правилно ли е назначено лечението според Вас?
Операцията по Харис-Хринчак отстранява само излишната простатна тъкан. Последвалото урологично поведение е довело до Максимална Андрогенна Блокада – съвременният и професионален начин за повлияване на така описаното от Вас онкологично заболяване на простатата.

Живеем с партньора ми заедно вече 7 години, но така желаното и чакано дете не се появява още. Изследванията показаха,че при мен няма проблеми,а при партньора цитирам\"бързо втечняване след 30 минути\".Другите сериозни проблеми са...невъзможност за редовен полов живот. Все дебнем так.нар. подходящ момент. Човекът до мен споделя,че си \"го чувства като изтръпнал...\".Друга информация трудно изкопчвам от него,защото става раздранителен и се затваря в себе си. Не желае да разговаря на тази тема. Бихте ли ме посъветвали какви стъпки да предприемем и към какъв специалист да се обърнем? Той е на 41г,а аз на 34. Времето за нас тече безмилостно,що се касае за биологичният ни часовник. Живеем и работим в Пловдив.
С удоволствие бихме консултирали лабораторните резултати на вашият партньор. Може да се запишете за консултация в удобно за вас време на тел. 02/ 403 4933.
Като допълнителна стъпка ви съветвам да се обърнете към сексолог предвид цитираната от вас раздразнителност и нежелание за обсъждане на проблема.

Ваши колеги казаха на баща ми, че е за операция. Може ли тя да бъде извършена по новия метод с лазер . Каква е цената на манипулацията и има ли отстъпка ако е с направление от личния лекар?
Преценката за прилагане на новият лазерен метод е възможна след обстоен клиничен преглед. Процедурата не се извършва в рамките на договорните отношения на болницата с НЗОК. За цената на процедурата можете да се информирате на място.

Приятелят ми е на 31г. и има някакъв проблем с простата, който така и не разбрахме какъв точно е. При възбуда от пениса му изтича секрет, който според мен е повече от необходимото. Изписаха му разни лекарства, но се оправи за известно време и след това пак се усили. Ако може да ми кажете на какво да обърнем внимание?
Намирам за необходимо обстойно микробиологично изследване на вашият приятел за уточняване на неговото състояние и последваща консултация с уролог.

Аз съм на 76 г. Оплакванията ми отговарят на онези във Вашата публикация с изключение на \"парене при уриниране\". Често чета реклами за хранителни добавки, които влияят положително. Моля да ми посочите коя от тях е без странични нежелателни влияния и е за предпочитане.
Всички добавки към храната се предполага, че не вредят на вашето здраве.

Какви са причините за кръв в семенната течност? Имат ли връзка с възрастта?
Уместно е микробиологично уточняване. При възраст над 45 години следва да се изследват стойностите на Простатно Специфичният Антиген/ ПСА.

Методът лазерно фото изпаряване на простатата радикален ли е или касае само хиперплазията?Съществува ли вероятност от рецидиви и какви са евентуалните усложнения при тази оперция? Ако е възможно накратко да поясните същността на методиката, по която се извършва операцията ?
Методът каса само Доброкачествената Простатна Хиперплазия. Допълнителна информация може да получите при консултативен преглед в урологичния кабинет към Токуда Болница София, който може да запишете на тел. 02/403 4933.

Баща ми е на 73г.,Изкара през април хеморагичен инсулт. Има проблеми с простатата от няколко години, но не желаеше да се оперира. Водят го с Аденом на простатата. След инсулта имаше проблеми с уринирането и носи катетър 3-месеца. В момента уринира добре като взема вече трети месец лекарството Простабор,изписано му от уролог. Въпросът ми е може ли постоянно да го взема или не?
Цитираният от вас лекарствен препарат е регистриран като добавка към храната, което предполага липсата на странични ефекти от неговата употреба.

Искам да попитам на какво се дължи уголемяването на левия ми тестис? Имам удебеляване на жлезата над него и е свьрзано с постоянна болка.
Намирам за необходимо да се консултирате с уролог, в близко бъдеще.

Баща ми е на 63г и му се появиха оплаквания относно болка в единия тестис, парене, често уриниране. След преглед от хирург и изследване на урина, бе назначен антибиотик и мазане на тестиса с ихтиол и билково лекарство за бъбреци Имаше и температура от 37-39 и 6. От какъв лекар се нуждае баща ми ?
Баща ви следва да бъде консултиран от уролог. За целта може да запишете час за преглед или консултация по документи на тел. 02/ 403 4933.

Дядо ми е на 90 години и е много жизнен, ходи много, пасе крави. От 4 години носи катетър и сега започнаха да се появяват проблеми с отлагане на камъни по катетъра и запушването му с \"утайки\", кръв в урината и промиването му започна да става през седмица. Болките почват да стават постоянни. Лекарите са на мнение, че ще се стигне до операция в смисъл катетъра да се свърже директно с пикочния мехур,но смятат че не му остава много живот поради тази причина. Той живее в Смолянските села и от предците му има много столетници и освен тази причина ,няма друга и той да стане такъв.
След подробен урологичен преглед мога да ви информирам за възможността вашият дядо да бъде опериран при разумен риск в отделението по урология към Токуда Болница. За целта може да запишете час за преглед или консултация по документи на тел. 02/ 403 4933.

Може ли да бъде лекуван простатит при вас, при положение, че при 2ри курс антибиотици посявките дават развитие на бактерии и то различни.? Първо ентерококи, предписано лечение с таваник-500 10 дни. След контролна посявка стафилокок (коаголазо негатовен) предписан доксациклин – 10 дни. Нямам никакво подобремение. Как да процедирам според вас?
Да може да бъдете консултиран и след преценка на състоянието лекуван в нашата болница. За целта може да запишете час за преглед или консултация по документи на тел. 02/ 403 4933.

14 коментарaДобави коментар »

Живко

От Живко27.09.2011, 16:22 ч.

Браво на тони33, за текста. Давам и аз един глас за Урогут. Много по-добре се чувствам сега. Алое вера също съм приемал, но за сърцето. А сега четох за това как преработват водорасли за да получат по-голяма концентрация и с...

Виж всички коментари за "Заболявания на простата - отговори".

Още от "Консултации"

Хипнозата – в зоната на здрача - отговори

Хипнозата – в зоната на здрача - отговори

Отговорите на д-р Димитър Тенчев на зададените от вас въпроси.

Стрептококи и стафилококи

Стрептококи и стафилококи

Консултации по темата "Стрептококи и стафилококи" с д-р Масларска, специалист в МБАЛ "Токуда".

 Нов метод за лечение на белите дробове и вътрегръдните органи - отговори

Нов метод за лечение на белите дробове и вътрегръдните органи - отговори

Отговорите на д-р Джендов на зададените към него въпроси.