Стрептококи и стафилококи - отговори

6 коментара2/5

Отговорите на д-р Масларска на зададените от вас въпроси.

От 3 години имам увеличени стойности на AST - стафилококов и AST - стрептокок и за двете. Една Dr-R-Maslarska.jpgгодина и шест месеца бях на бензацилен и АНАСТА – ваксина, но без резултат. Какво ще ме посъветвате? Със силни болки по ставите съм, но нито един лекар досега не ми и помогнал.
Отговор: Бих Ви препоръчала да си направите задължително консултация със специалист по ревматология. Можете да посетите ревматолог в Токуда или УМБАЛ „Александровска”.

Може ли да се диагностицира с ЯМР хроничен парапроктит? Може ли да се използва контраст при провеждане на изследването, когато болният е с пиеолтефрит?
Отговор: Не е необходимо да правите ЯМР за хроничен парапроктит. Точна диагноза се поставя чрез фистулография, която се извършва в отделенията по Образна диагностика. При наличие на пиеолтефрит е задължително изследване на бъбречната функция (урея и креатинин) преди използване на контраст.

Аз съм на 32 г. В последните 5-6 г. почти през 1-2 месеца от вътрешната страна на ноздрите ми се образуват ранички с корички, в резултат на което лигавиците набъбват и носът много ме боли. Преди две години си направих микробиологично изследване на секрет от носа и беше изолиран S.aureus. Продължително време мазах Бактеробан и раничките се повлияха добре. За около година престанаха да се появяват. По същото време развих и синузит, който ме тормози и до днес. Възможно ли е да има връзка между S.aureus и синузита и какво лечение мога да предприема, за да се излекувам от синузита?
Отговор: Бих Ви препоръчала да използвате локално препарата Пронтодерм 10 дни, 2 пъти дневно и отново да направите микробиологично изследване на носен секрет с консултация от специалист по УНГ.

Дъщеря ми е на 4 г. и много боледува от ангини, взеха ни секрет от гърлото и се оказа ,че имаме Streptococcus pneumoniae. Пихме антибиотици. Сега пием имуностимуланти. Искам да попитам дали тези Streptococcus pneumoniae се лекуват и в какво се състои лечението. Достатъчно ли е пиенето на антибитици? След антибиотика не ни е вземан повторен секрет.
Отговор: Във Вашия случай е уместно да се приложи ваксина срещу Streptococcus Pneumonae (Превенар и/или Пневмо23) след консултация с лекар-педиатър.

Синът ми е на 13г. От тригодишна възраст има стафилококова инфекция в гърлото и носа. Има астма. Лекар УНГ ни препоръча стафилококова ваксина, но алергологът е против тази ваксина. Какво е вашето мнение за ваксината и какви други методи за лечение препоръчвате? Прилагали сме хомеопатия, имунотерапия, хранителни добавки, прополис, билки и, въпреки това, много често боледува.
Отговор: Във Вашия случай е задължително да направите консултация с лекар-пулмолог за преоценка на лечебния план за бронхиална астма.

Бихте ли могли да ми дадете някаква допълнителна информация за бактерията Клепсела пневмония. Отриха ми я при направено микробиологично изследване на урина и гинекологичен секрет. Сега се лекувам 10 дни с Ципрофлуксицин.
Отговор: Тази бактерия е от групата на грам-отрицателните бактерии и е опасна при рискови категории – деца, бременни, имуносупресирани пациенти, които могат да бъдат носители. След консултация със специалист трябва да се проведе лечение до излекуване.

От няколко години страдам от сърбеж и мацериране в ушната мида, лекувана съм в отделение за гъбички, имаше известно временно подобрение, но малко след това всичко започна с нова сила. След консултация с алерголог ми беше назначена микробиология и беше изолиран S.aureus. Въпросът ми е доколко е опасно и дали с направената антибиограма ще се излекувам? Подходящ ли е Аугментин? Само през устата или и локално? Нужен ли е и друг медикамент?
Отговор: Във Вашия случай препоръчвам консултация със специалист дерматолог.

6 коментарaДобави коментар »

Юлиан

От Юлиан10.01.2012, 02:55 ч.

АЗ също от 10г съм болен.Помощ спрях да търся само се наслаждавам на живота.Тези пъпки по главата могат да се излекуват със червен кедър но се намира само в Америка.Лечението може почти да убие човек толкова е трудно.

Виж всички коментари за "Стрептококи и стафилококи - отговори".

Още от "Консултации"

Холивудската усмивка – отговори

Холивудската усмивка – отговори

Отговорите на д-р Перчинска на зададените към нея въпроси.

Профилактика на стоматологичните заболявания

Профилактика на стоматологичните заболявания

Консултация с д-р Емил Костов на тема "Профилактика на стоматологичните заболявания"

Вашето дете е ученик тази есен?

Вашето дете е ученик тази есен?

Консултации на тема "С какво ще ви помогне психологичната и невропсихологична диагностика в предучилищна възраст?"