«1234»

33 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

Siska

Siska27.03.2010, 20:53:38 ч.

искам да знам за трайното обезкосмяване как трябва да се използва растението ако някои знае моля да напише БЛАГОДАРЯ

Отговори на Siska

силвия

силвия19.03.2010, 15:26:58 ч.

баща ми ползваше билката поради заболяване на черния дроб резултата беше шокиращ

Отговори на силвия

Нели

Нели22.08.2009, 09:22:42 ч.

можели някой да ми каже дали тази билка лекува белези по лицето,ако не коя билка може да ми помогне помогнете ми благодаря предварително

Отговори на Нели

Deva944

Deva94419.07.2009, 20:57:37 ч.Този коментар е цензуриран за неспазване на правилата на сайта.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА в целия сайт.
РОЗАЛИ

Отговори на Deva944

Милена

Милена28.10.2008, 11:32:39 ч.

интересуваме от къде мога да си закупя извлека за мазане или как да си го направя притеснява ме че сега не е периода да се бере

Отговори на Милена

Папилион

Папилион02.05.2008, 21:10:15 ч.

Здравейте мн съм впечатлена от ефекта на змийското мляко Аз лично съм изпробвала само едно негово лечебно свойство а именно оранжевия сок който се появява след като откъснеш листо от билкатал Имах кокоши трън и трябваше да го премахнат с оперативна намеса тъй като нищо друго не помогна включително и сок от смокиня киселини и др след като го ползвах по 3-4 пъти на ден болезнения трън изезна Успех на Всички

Отговори на Папилион

Papura

Papura12.01.2008, 18:58:37 ч.

Реплика към Илиева

http://atanas-ko.hit.bg/nely/herbs/zmmliako.html

Змийско мляко (Chelidonium majus)

Ако човек знае, че в стари билкарски книги змийското мляко, наричано от народа още брадавична билка, се среща под наименованията Божия милост, Богородична билка, дар Божий, златен корен, кръвоспираща билка и очен корен, то тогава той може да си представи на каква почит е било едно време това лечебно растение, което днес много хора считат за отровен бурен. Тази неблагосклонност на нашето време към змийското мляко мога да си обясня само с това, че в началото на лекарствената индустрия всички висококачествени лечебни растения са били напълно отречени, за да бъде народът отклонен от тях и насочен към химическите лекарствени средства.

Змийското мляко е от 30 до 80 см високо, разклонено растение, което цъфти от май през цялото лято, та чак до есента. Листата му са назъбени и приличат на дъбовите. От стъблото и основния корен изтича оранжево-жълт, гъст сок. То обича предимно южните горски окрайнини, зидовете, оградите и насипищата. Колкото и да е сухо лятото и колкото и да са изсъхнали южните горски склонове, от растението ще изтече въпреки това обилно количество от гъстия, оранжево-жълт сок. Змийското мляко може да се намери и през зимата, когато всичко е покрито със сняг, стига обаче да сме си забелязали местонахождението му.

Растението действува кръвопрочистващо и кръвообразуващо. Аз бих го използувала в комбинация с коприва и филизи от бъз, когато се касае за левкемия. За да се постигне добър успех обаче, от този смесен чай трябва да се изпиват минимум два литра на ден.

Змийското мляко е надеждно средство при тежки чернодробни заболявания, когато то се прилага в хомеопатична форма. Почиствайки кръвта и черния дроб, то се отразява много добре и на обмяната на веществата. Тази лечебна билка се използува с успех при заболявания на жлъчката, бъбреците и черния дроб. Накисната във вино (30 г змийско мляко заедно с корените се слагат в половин литър бяло вино и се оставят един-два часа да се изкисват в него), тя много бързо отстранява жълтеница. При хемороиди с парене в ануса. бодежи и режещи болки при уриниране, а така също и при бучене в ушите, тя може само да бъде препоръчвана. В тези случаи могат да се пият на глътки по 2-3 чаши чай (който не се вари, а само се запарва) на ден. Външно билката се прилага против злокачествени кожни болести, мазоли, брадавици и нелечими лишеи. Сиво перде и петна по роговицата на очите изчезват постепенно. Сокът помага даже при кървене и отделяне на ретината. Взима се листо от змийско мляко, измива се и крехката дръжка се стрива между навлажнения палец и показалеца. Така получената течност се размазва с показалеца, при затворени очи, към ъгълчетата им. Не бива да попада в окото. Макар и да не се нанася директно върху окото, тя въпреки това му се предава. Това важи за сиво перде, слабо зрение и профилактично - при здрави, пренатоварени очи. На мен лично това ми действува благоприятно, когато преглеждам, често пъти до късно среднощ, пристигналата поща. Преуморена отивам в градината, откъсвам си лист змийско мляко и разтривам течността към ъгълчетата на очите по посочения по-горе начин. Всеки път имам приятното усещане, че се вдига було от очите ми. Хомеопатията прави от змийското мляко тинктура, от която при посочените болести могат да се взимат по 10-15 капки в малко вода два-три пъти дневно.

В нашето време със замърсена околна среда се увеличават случаите, в които от зачервени и започващи изведнъж да растат брадавици се появява рак на кожата.

Косми по лицето, както и силно окосмяване по ръцете и краката на жените се дължат на смущения в бъбреците. Засегнати места се мажат със сок от змийско мляко, което се изстисква в сокоизстисквачка (пресният сок може да стои до половин година в хладилника). Сокът се оставя няколко часа да попива, след това се измива с мек сапун и станалата малко суха кожа се намазва с мехлем от невен, масло от лайка или жълт кантарион (виж "видове приложения и рецепти"). Освен това трябва да се прави и лечение с чай от коприва - минимум по три-четири чаши, разпределени през деня. както и бани на половината тяло от хвощ за по-добро оросяване на бъбреците (виж при "Хвощ").

В една енория в Горна Австрия, където през ноември държах доклад, се запознах с един клисар, който носеше очила. Когато през февруари отидох отново там, клисарят вече не носеше очила: както самият той разказа само защото от ноември следвал всеки ден съвета ми със сока от змийско мляко. Освен това сега той виждал много по-добре, отколкото някога с очилата. По това време човекът трябваше да си изравя листата на змийското мляко изпод снежната покривка. Това го споменавам само за да покажа, че някои билки могат да се намерят пресни и през зимата, когато целият растителен свят изглежда мъртъв.

ВИДОВЕ ПРИЛОЖЕНИЯ И РЕЦЕПТИ Запарка от чай:

Една равна чаена лъжичка с билки само се попарва от 1 /4 л вода.

Пролетен чай (кръвопрочистващ): Листата, дръжките и цветовете се измиват и както са влажни, се изстискват в сокоизстисквачка (за външно приложиние).

Вино: 30 г змийско мляко заедно с корените се залива с 1/2 л бяло вино и се оставя 1-2 часа да престои в него. След това се прецежда и виното се пие на глътки.

Отговори на Papura

Илиева

Илиева06.12.2007, 18:10:29 ч.

Моля ви дайте рецепта за обезкосмяване предварително благодаря

Отговори на Илиева

Daryl

Daryl21.08.2007, 16:53:55 ч.

Реплика към Mimoza

не срещнах коментар от някой който с е отървал от досадното окосмяване

Отговори на Daryl

Мария

Мария15.05.2007, 07:59:12 ч.

аз се интересувам от деиствието на билката върху епителиоми.Наскоро ми поставиха такава диагноза и съм много притеснена,защото става дума за форма на кожен рак

Отговори на Мария

Добави коментар »

«1234»

Коментари за "За билката - змийско мляко"
Страница 2 от 4 • Коментари 33

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.