Гръмотрън срещу проблеми с килограмите

0 коментара0/5

Билката гръмотрън е едно от най-добрите природни средства за премахване на излишните килограми, съчетано с подходящ хранителен режим. С това, обаче, не се изчерпват здравословните качества на билката гръмотрън.

Гръмотрън срещу проблеми с килограмите
Гръмотрън срещу проблеми с килограмите

Билката гръмотрън е силен диуретик, води до загуба на апетит, понижаване на кръвното налягане, помага при разширени вени и бъбречни проблеми, заболявания на простата, сърдечно-съдови заболявания, ревматизъм, шипове, има потогонно и кръвоспиращо действие.

Билката се смята и за ефикасно средство за премахване и на целулит, тъй като предотвратява задържането на вода в организма, което е една от причините за поява на портокаловата кожа.

Гръмотрън срещу проблеми с килограмите

Как се използва билката гръмотрън?

С лечебна цел и за отслабване се използват корените на растението, които се запарват (около 1 с.л. в чаена чаша вода) и получената отвара се пие преди или след хранене. Горчивият й и натрапчив вкус може да притъпите като добавите мед и я изстудите. Може да я смесите и с ароматен чай от мащерка, липа, мента и др.

На ден може да изпиете 1-2 чаши, като след десетия ден е добре да направите почивка в рамките на седмица, след което отново да започнете приема на запарка от гръмотрън.

Почивките от 5-7 дена са много важни за възстановяване на нивата на полезни вещества, изхвърлени чрез урината, в резултат от приема на гръмотрън.

Възможно е чаят от гръмотрън да доведе до поява на киселини, заради което трябва да прекратите лечението с билката.

30.04.2015/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Гръмотрън срещу проблеми с килограмите".

Още от "Билки"

Лайката – безценно домашно лекарство

Лайката – безценно домашно лекарство

Лайката е ефикасно лечебно и козметично средство благодарение на богатия си състав от полезни вещества. Тази често срещана билка е една от най-предпочитаните като домашно лекарство. Как да използваме лайката и какви са другите й ценни влияния?

За билката - змийско мляко

За билката - змийско мляко

Други наименования на билката змийско мляко - брадавично цвете, желтеничава трева, желтеникав бурен, желтяниче, лишайче.

Женско биле (сладък корен)

Женско биле (сладък корен)

Женско биле е изключително сладка билка с успокояващо и противовъзпалително действие. Заради сладкия си вкус женското биле се използва за направата на бонбони, ликьори и още много сладкарски изделия.