Гръмотрън срещу проблеми с килограмите

0 коментара0/5

Билката гръмотрън е едно от най-добрите природни средства за премахване на излишните килограми, съчетано с подходящ хранителен режим. С това, обаче, не се изчерпват здравословните качества на билката гръмотрън.

Гръмотрън срещу проблеми с килограмите
Гръмотрън срещу проблеми с килограмите

Билката гръмотрън е силен диуретик, води до загуба на апетит, понижаване на кръвното налягане, помага при разширени вени и бъбречни проблеми, заболявания на простата, сърдечно-съдови заболявания, ревматизъм, шипове, има потогонно и кръвоспиращо действие.

Билката се смята и за ефикасно средство за премахване и на целулит, тъй като предотвратява задържането на вода в организма, което е една от причините за поява на портокаловата кожа.

Гръмотрън срещу проблеми с килограмите

Как се използва билката гръмотрън?

С лечебна цел и за отслабване се използват корените на растението, които се запарват (около 1 с.л. в чаена чаша вода) и получената отвара се пие преди или след хранене. Горчивият й и натрапчив вкус може да притъпите като добавите мед и я изстудите. Може да я смесите и с ароматен чай от мащерка, липа, мента и др.

На ден може да изпиете 1-2 чаши, като след десетия ден е добре да направите почивка в рамките на седмица, след което отново да започнете приема на запарка от гръмотрън.

Почивките от 5-7 дена са много важни за възстановяване на нивата на полезни вещества, изхвърлени чрез урината, в резултат от приема на гръмотрън.

Възможно е чаят от гръмотрън да доведе до поява на киселини, заради което трябва да прекратите лечението с билката.

30.04.2015/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Гръмотрън срещу проблеми с килограмите".

Още от "Билки"

Здраве от индианците: 6 растения, лекуващи много заболявания

Здраве от индианците: 6 растения, лекуващи много заболявания

В далечното минало хората се доверявали на природната медицина, за да се справят с болестите. Смята се, че индианското племе Чероки е надарено с умението да разбира и използва традиционните лечебни билки и растения. Разберете кои са 6 от тези ценни растения, които могат да лекуват много от най-честите заболявания днес.

Кализия

Кализия - билката на века

Може би я познавате само като стайно декоративно растение, но кализия е и лековита билка с редица полезни свойства. Вижте как се приготвя и какво се лекува с билката кализия.

Иглика (Primula officinalis)

Иглика - при нервни кризи и стрес

Игликата цъфти през пролетта и среща се из горите, ливадите и слънчевите места на предпланинските и планинските области на страната. Лечебните отвари, приготвени от иглика, са много полезни при лечение на респираторни заболявания, нервни кризи и стрес.